Multicultural mood

Albena Vatcheva
    Astăzi am vorbit cu o chinezoaică în engleză, cu un neamţ în româneşte şi cu un olandez în germană. De fapt doar ne-am salutat în germană. Îmi adunasem toate cuvintele pe care le cunoşteam în această limbă şi se terminaseră după salutul complicat.  
     
    Pentru cei ce şi-au dorit astăzi să mă împiedic aflaţi că m-am. De fapt am alunecat dar cu acelaşi rezultat. Într-un birou plin. Asta după ce întârziasem la muncă.  
    
   Am realizat că Pespi ( în straie de sărbătoare, blăniţă neagră puriciless şi zgardă roşie puriciscaring) e deja înnebunită după cutiile din mijlocul casei pline de globuri şi şuviţe strălucitoare. Plonjează, fură, trage. Nici nu îşi imaginează ea că toate acelea vor fi aşezate într-un echilibru precar şi aranjament pompos şi destul de înalt, la întreaga sa dispoziţie.  
    Cam atât. Aa, şi peştişori în acvariu, cafea, orbit roz. 
   Despre plimbarea mea prin The First City of Literature la braţ cu the most desired rocket scientist, on a splendid winter afternoon nu vă zic nimic. E doar pentru mine sentimentul şi dorul.  
  

7 comments on “Multicultural mood

 1. RCA Ieftin says:

  Nice. :)

 2. Alexiuss says:

  Suna… cald! Si cuminte! Si-mi place!

 3. Alice Mihalache says:

  Ah, mi-ai făcut o poftă de vorbit în alte limbi. Nici măcar nu mă pricep la asta, dar am un chef nebun!

 4. Liz says:

  Zilele astea chiar am stat cuminte la cald… ma incearca si o raceala…
  Alice, nici eu nu ma pricep dar e fun, chinezii cu care conversez eu sunt degajati si calmi in engleza lor chinuita si nu mi-e rusine de cum suna la mine (marea problema de fapt), cu neamtul a fost cel mai frumos prima oara cand mi-am formulat cele mai frumoase fraze pe care le stiam in a mea engleza si mi-a raspuns intr-o romana clara… Olandezii prefera germana dar engleza suna perfect in gura lor… intotdeauna mi-e rusine de ce fel suna engleza mea :)

 5. Mihaela ( Catwoman) says:

  Niciodată să nu îţi fie ruşine de felul în care sună limba străină pe care o vorbeşti. În fond, important este să nu sune rău limba ta română :)Şi, mai important este să fii conştientă că, vorbind o limbă străină care nu este înrudită cu limba ta maternă, faci deja un efort mai mare decât fac olandezii vorbind germană sau engleză :)

 6. Liz says:

  Adevarat… dar engleza unui olandez sau neamt imi suna mult mai frumos decat a unui britanic… :)

 7. Beibi.Bee says:

  Hello, Hy, salut, ola, hallo, ciao…sper ca am scris ok:D Imi plac limbile straine, mult….iar tu scrii foarte frumos:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 16 =