Plutonul

Ora 6 dimineaţa în luna mai are o lumină specială. Când plec atât de dimineaţă de acasă spre un alt acasă nu-mi pieptan părul. Ies ciufulită şi căscând din scara blocului. Merg încet târâindu-mi slapii şi geanta atârnată pe şold. Simt răcoarea dimineţii, clipesc des din cauza soarelui şi-mi place fusta lungă cum îmi mângâie picioarele. Ce-mi veni să port fustă azi? Stare frivolă. Zâmbesc şi roşesc somnoroasă. De ce? Vrei să ştii de ce? Uite! Am să-ţi spun de ce: Findca tu poţi să-mi dai lumină de mai în decembrie! Ştie Andrieş ce spune. Maşina îmi pare la fel de somnoroasă. Îmi place să cred că promisiunile care i le fac dimineaţa că o să o spăl, o să-i şterg bordul cu şerveţele umede şi o să arunc toate paharele de cafea şi ambalajele de orbit roz din portiere, ea le aude şi le crede. Pe faleză lumina e mai (puternică) şi apa Dunării turcoaz.
Stare de bine şi lene.
Toată lumea e veselă. Nimeni nu bănuieşte nimic. Ultimatumul a fost dat în şoaptă. Am făcut cu ochiul. Aveam nevoie de ei azi într-un anume fel şi au ales să se poarte că de fiecare dată în ultimele luni. Altfel. Asta i-a executat astăzi. Chef de nimeni şi doar de mine. Zâmbesc neabtinut. Iubesc. Ascult muzică. Adio. Vor rămâne doar cei ce dau la schimb senzaţii.

This entry was posted in Coffee.

9 comments on “Plutonul

 1. Jul says:

  Ah! Deja imi e dor de "Imparatia Lizului" :D
  "Stare de bine şi lene. " wow:X
  Ora 6 dimineata… febra si pastile…

  Mi-e dor de voi!>:D<

 2. Liz says:

  si mie de tine… fa-te bine si vino…

 3. 5zambete says:

  si mie-mi place luna MAI; sunt indragostita de august, dar acum soarele e MAI dulce. si zilele MAI parfumate. si noptile MAI pline de vise. si iubirea din suflete MAI puternica.

  5 luni de MAI pe an iti doresc, cu tot ce inseamna asta >:D<

 4. AncKhiy says:

  Visare si atingeri nobile de Mai…

 5. alex says:

  exista ceva in acei patru pereti,in acel loc pe care il numesti “alt acasa”.exista ceva in voi,in atmosfera,in… care ma face sa ma linistesc,sa’mi treaca durerea de cap,sa zambesc,sa ignor accesele de tuse,sa imi revina starea flower power si sa’mi fac plinul emotional.

  *bear hug

 6. vyyblog says:

  Ce ai scris imi da de gandit,iar ma ia paranoia. Oare e locul meu intre voi? Oare cu ce si cate am deranjat? Oare ma acceptati intr-adevar?Ultimatumul ce e defapt? Ma tem ca azi, cand aveai nevoie de noi, nu ti-am fost aproape, ca te-am neglijat oarecum. Ma simt un pic aiurea…

 7. k.g. says:

  Mai. Un ultim mai
  Din mai au rasarit sperante
  Tot mai priveam, zambind
  Mai cad din frunze clipe
  Din lunile de mai?
  Mai ploua cald in noapte
  Tacut, aceeasi lacrima de mai?
  Din cer mai coborase stele
  Acelasi mai, aceeasi luna
  Mai stai! Un ultim mai

 8. Liz says:

  5z, august e si luna mea… dar mai e mai speciala… e prima luna de ‘aproape vara’…
  Anckhiy, multumesc…
  Ale, bear hug you too merge?
  Vy, cred ca esti singura care ma vede si incearca sa ma inteleaga in ultimul timp… si care imi oferi confort oricand si oricum… cu unica exceptie pe care o impart cu drag cu tine :D… si care macar dai senzatia ca vii si pentru mine… Restul nu mai au ce cauta… nu dau nimic la schimb… nu impartim nimic zile intregi… nu-i mai vreau!

 9. Liz says:

  k.g., mai poetic in mai cum nu te-am mai vazut de mult si asta face bine chiar daca m-ai intristat cu gandul dat de poezie despre mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =