Road trip la cules de folclor

A fost un weekend frumos. Forțat frumos. Dar frumos. Nici nu are cum să nu iasă frumos. Rețeta o recomand. Se înghesuie 5 femei frumoase într-un C3, neapărat roșu și împrumutat, se umple portbagajul cu bunătăți (ton, bacon, roșii, salată de ardei copți și sticle scumpe de vin roșu) și de bicmene groase și se pornește la cules de folclor prin munții Vrancei. Excursie cu treabă, să ne înțelegem. Patru blogerite și-un motiv de scris postări îndrăgostite. Sau 3 jurnaliste și două artiste. Sau 5 prietene.

N-aș putea să vă povestesc un șir anume al evenimentelor dar vă pot spune că am avut parte de drum frumos și neaglomerat, de amețeală din cel mai bun vin roșu (gustat de mine doar în prima seară fiind șofer), de pisici torcande întinse pe verande umbrite de viță de vie, de fantome (serios!) și case bântuite, de povești pline de mister și povești pline de adevăr, de amintit iubiri trecute și de vizitat obiective turistice (la mausoleul de la Soveja, unde eu am rămas șocată de grămadă mare de cranii umane la 2 metri de mine, ne-am trecut numele în cartea de oaspeți), de lenevit la soare pe pajiștea din jurul mausoleului, de coșmaruri cu țipete și tremurat în somn, de străbătut păduri sinistre, de vizitat moșiile noastre din zonă și de făcut sute de fotografii superbe. Ne-am odihnit strâmb, ne-am dat în cărți, ne-am recomandat muzică, ne-am zâmbit și ne-am mulțumit una alteia din priviri.

Una a dat motivul de a pleca, una a organizat cumpărăturile și mesele (salate delicioase), una a făcut cafeaua dublă și perfectă, una a contribuit cu mijlocul de transport și una cu starea de bine.

Pahare ciocnite, țigări lungi, pătratele(!) de ciocolată și aer rece de toamnă la munte.
Deși păream senine așa adunate simțeam că fericirea fiecăreia era departe, într-un loc despre care n-am vorbit nici la ore târzii din noapte când întunericul și vinul roșu dezleagă limbile.

12 comments on “Road trip la cules de folclor

 1. Ruxi says:

  Cat de frumos! Calatorit, povestit, petrecut timp frumos!

 2. mab says:

  fantome serios de serioase. [iar 3 terase + un motel = zero tigari]

  • Liz says:

   [am zis ca se-apuca de infasurat tigarete toti comerciantii din zona la ce privire insotea intrebarea intrebatoare despre tigari]

   Fantomele aproape intotdeauna sunt serioase. Mai putin alea din Harry Potter.

 3. Inache says:

  păduri sinistre?…:)) c’mon…/:) e cea mai drăguță și mai veselă și mai faină pădure ever! :P

  • Liz says:

   Vorbim de paduri diferite! A mea e situata intr-o zona bantuita de cel putin 2000 de suflete ale caror oase inca sed frumos la marginea padurii…

 4. Jules says:

  eu aștept cuminte să poposești pe la noi. fără mașini străine. doar tu et co.

  • Liz says:

   Spre sfarsitul saptamanii poposesc in zona. Dar la ce program incarcat imi rezerva oamenii mei de-acolo si la ce distractii surpriza anuntate pentru sporirea efectului, au pregatit … va trebui sa fiu intradevar norocoasa sa pot introduce destinatii noi in program.
   Sau renunt la tot programul si ma inchid intr-o incapere si ma odihnesc. Ce-ar fi sa ma odihnesc in timpul concediului de odihna? Ce-ar fi?

   • Jules says:

    eu am să încerc să mă infiltrez, fără provocări şi surprize. doar eu, în tăcere, sau vorbăraie, cum s-o nimeri. e o poposeală de care am nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − seventeen =