Enjoy your fall…

Post obligatoriu despre toamnă. Cum e şi postul obligatoriu despre prima ploaie răcoroasă sau luna plină sau ninsoare. E toamna mea propusă şi simţită. Un post haotic pentru ca n-am liniste in gânduri. E despre mine, munte, Cluj si ţări străine. E a treia toamnă a promisiunilor. E aniversare, iubire şi sărut pe frunte. E tu.

Toamna asta mă vrea cu disperare într-un parc. Sau la munte. Ştiu asta! O zi întreagă pe o bancă, o carte, un covrig şi tu!

Ca parte rea, toamna acutizează o stare de singurătate şi-o nevoie de îmbrăţişare. De fapt e partea bună. Să urmăreşti o frunză ruginie, tu singur cu mâinile în buzunar e deprimant. S-o urmăreşti răstignit pe un umăr cald şi inhalând parfum familiar e fascinant. Şi mai acutizează nevoia de un spaţiu al tău. O grotă intimă şi mică, o oază-n care să poţi hiberna, un colţ ce poate mirosi a tine, cu cărţi, ceai cald, cafea cu aburi şi-un pisic.

Sunt lucruri care doar acum prind viaţă. Doar toamna. Eşarfele la gât, filtrul de ceai, scorţişoară, picup-ul cu viniluri şi pătura pufoasă. Un grep savurat încet şi-o baie mai fierbinte decât trebuie. Un film cald. O carte. Senzaţia de răcoare ce te face să-ţi tragi rapid piciorul înapoi sub pilotă. Cele două minute pe care le mai furi din pregătirea pentru o nouă zi, pentru răsuciri somnoroase şi călduţe. Un pahar cu vin roşu. Un curs plictisitor si-un chiul organizat in barul ce ne-asteaptă cu vin fiert cu ananas. Când mă săruţi să-ţi simt varful nasului rece pe obrazul meu. Si sărutul cald. Când dorm lipită să nu-mi fie cald ci bine. Când vii, să intri cu tot cu o undă răcoroasă. Când iesi sa-ţi trebuiască o secundă să te-obisnuiesti cu aerul, cu ploaia sau să simti lipsa mea de lângă tine. Toamna ne e dor mai tare, ne e somn mai mult, ne e alintare si căni aburinde.
Toamna, dragostea are alt gust…
Toamna, casa mea are altă culoare…

Am să plec, am să tac si-apoi am să m-ascund. În ordinea asta. În tine.

11 comments on “Enjoy your fall…

 1. October Cat says:

  mâine e Octombre :) de mâine lucrurile se schimbă.

 2. iri says:

  ce misto asta cu “toamna dragostea are alt gust”:x:x:x:x

 3. Torden says:

  mmm :)… frumoasa imagine :)

 4. provo says:

  mda, aceiasi romantica incurabila desprinsa din anii 1900, pot sa scriu toamna? E bine daca incepi o carte, talent ai, dor de scris nu mai zic. Intoarcere in anii…romanticilor “nebuni”.

  • Liz says:

   Provo, cu tine stiu cum e toamna in parc, lenevind pe banci aproape reci sau suparati cu spatele lipit de monumentul din capatul parcului… stiu cum e ascunsi in barurile de la Parfumul Teilor la mese neincapatoare si incalzindu-ne cu sprite si vodka… si mai romantic de-atat, am un certificat de casatorie “de jucarie” de-un sfantul Valentin care are si scrisul tau pe el (cum ii ziceai Mititelu’)
   Am senzatia ca inventez amintirile astea… 1900 toamna…

 5. boss says:

  ultima fraza, priceless.

 6. Jules says:

  mai să cred şi eu că toamna ar putea fi de bun augur, aşa cum a fost şi toamna trecută.

  doar că eu sunt bântuită de boală, oboseală şi dileme demisionare,-ibile, penibile, şi încerc să îmi refac viaţa ruptă-n două sentimentală (adjectivul compus trebuia musai intercalat), şi nu apuc, nu APUC.

  am văzut acum câteva zile un soare maaare, rotund şi roşu. a fost prima dată când am zâmbit altfel decât ironic în ceva vreme.

 7. Va intereseaza un link exchange cu FILME1.NET? Avem in jur de 1200 unici/zi. Daca da, va rog sa ma contactati la adresa filme1net[at]gmail.com. Eventual, daca sunteti familiarizat cu LinkEx, va puteti adauga blogul automat pe site-ul nostru accesand http://filme1.net/parteneriat/. PS: Site-ul dvs. va fi listat automat in sidebar jos, la sectiunea Parteneri. Multumiri anticipate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 9 =