There are good days and there are bad days, and this is one of them

De câteva zile visez prea mult. Pentru că dorm prea mult. Deși de-abia întoarsă dintr-o expediție/escapadă fac liste și planuri de concediu. Trec prin hol și mângâi încet valiza mică și înflorată cu roți și mâner. N-am avut niciodată. E prima. O iubesc. Cu tot cu senzația de libertate pe care mi-o dă.
Struguri copți și dulci. Lapte praf amestecat cu brumi. Cafea rece și prea dulce. Mi-e dor de tine și de tine. Am decupat o mânuță dintr-un abtipild promoțional de la Cosmote. În mijloc scrie ORIUNDE. Exact acolo plec în trei zile. Oriunde.

O prietenă dragă mie nu numai pentru că este o femeie senzațională dar și pentru că ador să o ascult orice mi-ar zice/povesti a strâns în câteva fraze, idei ce-ți pot contura viața în câteva momente alea în care le auzi. Mi-a zis că le-a primit și că le dă mai departe. Se spune că atunci când îți dorești ceva să ți se întâmple, dacă tu poți închide ochii și vizualiza acel lucru realizat de tine în viitor înseamnă că se va realiza, înseamnă că-ți dorești ce trebuie. Că ești pe calea bună. Dar dacă-ncerci să te vizualizezi, să te imaginezi cu a ta dorință împlinită și nu poți, nu știi și nu ai cum, atunci poate nu îi să fie. Poate-i tabloul greșit, decorul sau personajul.

Fii pe pace! Îmi pot imagina perfect zâmbetul tău înțelegător la ale mele crize de isterie neschimbate și peste ani. Te văd mai clar decât a mea pisică ce îmi blochează imaginea din monitor, cum plănuiești, surprinzi, iubești. Cu mine și pe mine. (îmi place expresia Fii pe pace! și faptul că mi-a venit natural)
Și toamna asta brusc a devenit cea mai frumoasă din câte-mi pot aminti acum. Și brumă de ar da sau ploaie, nori întunecați sau vânturi reci.
Las jobul pentru multe zile în voia sorții. N-am ce îi face. Nu pot și nici nu vreau să mă gândesc. I just don’t want to deal with this right now. I’m taking a holiday from dealing, happily vacantioning in the land of not coping. Alte orașe cu alți oameni mă așteaptă. Și alte țări. Și plec să mă conving că ăsta nu e singurul mod în care se trăiește. Sau se vorbește. Sau se iubește.
I love you! Allow me to explain it to you through interpretative dance…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =