Schimb de Cărți Galați – februarie – cărți, ceaiuri, cadouri și idei

Eu și Adi organizăm din nou Schimbul de cărți în Galați. Insistăm lună de lună pentru că toate întâlnirile au ieșit fain, pentru că am adunat oameni așa de frumoși și am rotit așa cărți bune încât chiar așteptăm cu nerăbdare fiecare întâlnire.

Întotdeauna ne strângem cam 15 oameni. Întotdeauna avem și oameni noi. Constant avem cărți multe și recomandări. Nu citim mereu cărțile pe care le luăm și cerem voie să prelungim termenul. Nu-i cu amendă.

Cred că fiecare carte care ne place mult, ne deschide o super poftă de a citi mult mult și fiecare carte care ne lasă gust amar ne cam pune frână. Doar din copertă sau prefață nu știm dacă o să se lipească de inimă iar recenziile străinilor le evităm să nu fie spoiler. SDC-urile îs faine că adună oameni care te văd cum ești sau chiar te cunosc și-ți pot recomanda cărțile potrivite.

Pentru că ultimele întâlniri au ieșit foarte fain, bookblog.ro (mulțumim, Andreea!!) ne-a premiat frumos cu un teanc de cărți. Noi vrem să le dăm cadou pentru cea mai bună idee despre cum ar trebui să decurgă un schimb de cărți ideal (de la locație, reguli, idei de evidență a rotirii cărților, până la premii și socializare). Oricum caietul de ‘sugestii și reclamații’ trebuie înființat și oricine vrea să se implice în organizare, sponsorizare sau participare e invitat să o facă fără frică.

Eu și Adi pregătim mai mereu surprize, semne de carte, insigne, cărți cadou sau idei noi. Întâlnirile nu-s protocolare și nici măcar obositoare. Sunt calde, cu râsete în hohote, prăjituri, ceaiuri aromate și glume glume.

În Ceainăria Casa Gustului, o casă veche cu încăperi înalte și ferestre mari, cu sobe de teracotă și canapele comode, cu prăjituri bune și personal zâmbitor.

Sâmbăta asta, pe 16 februarie, la ora 14 să aibă timp toți cei care petrec vineri noapte să facă ochi. Pe Facebook, aici.

Ideea genială a lui Adi a fost să înființăm și o pușculiță în care să punem mărunți mărunți de la fiecare până facem prețul cărților pe care ni le dorim în circuit dar nimeni nu le are.

La fiecare SDC au fost oameni care au vorbit și schimbat cărți de specialitate, filosofie, psihologie, psihologie școlară, sau oameni care citesc și caută versuri, sau oameni care schimbă recomandări de biblioteci virtuale pentru e-bookuri, sau oameni care n-au mai citit de mult și nu știau de unde să se apuce, sau oameni care citesc doar cărți în engleză, sau oameni care au rămas marcați de o carte și o recomanda over and over again, cu entuziasm, sau oameni care vin pur și simplu să bea o bere cu noi și nu în ultimul rând prietenii noștri care ne susțin evenimentul profitând de o ieșire în oraș în compania noastră.


This entry was posted in Blogl.

One comment on “Schimb de Cărți Galați – februarie – cărți, ceaiuri, cadouri și idei

  1. Adi says:

    Am terminat(în sfârşit) de citit “M-am hotărât să devin prost” de Martin Page. jhasbdfasbdujash iuadpoiajdoahixduahocbchs csoijsicf jos dijfspfjash linsakjnasdlandpiasjhdpiaw hdiawndiasndpiadpisauhrgsu3948u23098u9d8 a098 dao doaisja 0u30 2309 020 202j 3r240e 8j029 323 0923 0920 9. Epic.
    Ştiu că acel “în sfârşit” e paradoxal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 12 =