Way of life

Trăim cum putem. Supraviețuim. Dacă vrei să trăiești după principiul vagabond și miserupist, poți lejer la limita foamei dar depășind limita morală sau legală, furând sau comițând tot soiul de infracțiuni. Dacă vrei să trăiești frumos și curat, în liniște decentă nu prea ai cum. Nu te lasă. Cine? Asta încerc și eu să aflu și să fug cât mai departe.

Oricât m-ar atinge criza sau oricât aș încerca să o evit e dureros să-mi calculez săptămânile de la și până la salariu, să-mi planific o ieșire în oraș în funcție de calcul și să amân dusul la doctor cu pisicile din același motiv.

Și-s mulți ca mine. E cea mai bună dovadă cât de fail e sistemul și unde ajungi dacă urmezi pas după pas o indicație. Înveți și crești frumos. Faci școală, faci o facultate. Aduni ceva atestate. Faci un dosar frumos la care mai lipești și anii în care ai muncit în studenție. Găsești un job călduț. Plătești un sac de dări la stat. Îți faci o rată la o casă. Mănânci fast food mai rar ca și delicatesă și cei mai norocoși dintre noi primesc încă borcane eco de la mame. Băuta nu-i săptămânală ci lunară. Cadourile pentru chefurile anunțate târziu te sperie ca o cheltuială neprevăzută. Călătorești, stai la prieteni și-apoi resimți concediul 3 luni ca și gaură în buget. Ai blog și poate-i bun un pic. Te bucuri cât produce pe-un card ce îl iubești că-i salvator. Un link sau advertorial. Un Blogwars până aproape de finală sau concursuri ce îți mai fac cadouri te mai anină. O carte, o sumă, o bomboană. Ți-e drag că poți câștiga din scris și oftezi 8-10 ore la birou la muncă. Faci handmade și te duci la târg. Mai pui și-un magazin online. Și faci cu drag și vinzi atât cât poți. Dar nu ai timp atât cât ți-ar plăcea. Și câteodată îți programezi și banii de trimis coletele. Ridici neputincios când reclami o defecțiune la ceva, orice, ce nu ține de tine și mai întâi îți cer să o plătești și dacă se confirmă a fi defecțiune ți se vor returna banii. Nu vezi logica. Ai urmat modelul proclamat de viață bună. Ai învățat și muncit. Ai creat și scris. Și poate nu vrei decât cald în casă, un sticks și-un biscuite lângă o cafea, factura infimă la internet măcar s-o pui să se plătească automat lunar(măcar atâta siguranță să ai) și bani de-o bere când ai chef. Poate o căciulă ca de an ce se înnoiește, poate pisicile vaccinate, poate și-un tort de anul nou.

Nu cred că nu există un loc pe planeta asta suprapopulată unde dacă muncești și înveți, creezi și scrii, ești cald și cu un scop de bine-n viață să nu le ai măcar pe astea.

Eu plec încolo.

Asta-i o stare oarecum tristă. Dar o să treacă, nu-i bai. Și când o să treacă o să vă spun cum ocolesc eu constrângerile astea și cum îmi construiesc my lifesyle.

Lifestyle is a term to describe the way a person lives. A lifestyle is a characteristic bundle of behaviors that makes sense to both others and oneself in a given time and place, including social relations, consumption, entertainment, and dress. The behaviors and practices within lifestyles are a mixture of habits, conventional ways of doing things, and reasoned actions.
A lifestyle typically also reflects an individual’s attitudes, values or worldview. Therefore, a lifestyle is a means of forging a sense of self and to create cultural symbols that resonate with personal identity. (wiki)

Happy friday to you all!

Via Shannon si Stumble, chestii chestiuni.
Stuffed Owls
The Owl Lady
Owls to add to cart
Night owl paper goods (bufnița pisică sau pisica bufniță  !!!)
Real live plants. Inside corks. On your fridge.

3 comments on “Way of life

 1. October Cat says:

  Și cic-ar fi o cale să nici nu observi eventualele calcule cu rezultat pe minus… De fapt, nu ”cic-ar”. Există. Cu riscul de-a deveni sentimentală excesiv, dar e atunci când ești iubit/ă.

  • Liz says:

   Stiu remediul asta care nu-i pe bani si ma pansez din plin cu el… :) si cand ai grija de remediu, de leac in sine, nu numai ca atenueaza starea data de calucule dar parca si rezultatul incepe sa fie cu plus…

 2. Dina says:

  Măi pisică, tu chiar fugi departe? Unde departe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =