And who are you, the proud lord said

that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that’s all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.

Beau cafele calde diluate în lapte și pășesc în ritmul pisicilor mele. Un episod din GoT cât tot sezonul. Halfman! Halfman! Shush. Spoiler.

Trăiesc într-o lume în care pot purta conversații cu un copil de 9 ani despre Ender și refuz să cred că există oameni care confundă Star Trek cu Star Wars.

Mi-am propus vara asta să termin de citit Good Omens. Și-ar fi a treia carte în engleză citită. Cu greu. Poate și Kushiel’s dart. ASoIaF te-aș forța să mi-o citești toamna, dramatic. “her voice soft as a kiss”, “the wind pulled at his clothes like an insistent lover”. “The things we love destroy us every time, lad. Remember that”…

Ah, mi-e dragă starea asta în care mansarda îmi pare castel, ușa scârțâie grea și se închide cu ecou, rafturile de lemn natur susțin imaginația, eșarfele flutură în cuier ca pelerine lungi de cavaler și ridic poalele halatului de baie ca să pășesc ca îmbrăcată în jupă cu volane. Îmi port părul ud, strâns într-un turban de prosop greu ca o coafură complicată și grea. Mă prostesc. Brusc m-apucă starea curajoasă și luptătoare și mă schimb în haine comode de luptă, îmi vântur pletele în aer și mă atrag brățările de piele cu ținte să se-asorteze cu dispoziția luptătoare. Urc fără să clipesc scara de lemn spre pod și-arunc direct prin trapă, spre un adversar invizibil, papucii moi ce-i căutăm de ceva timp.

Mă bucur că imaginația mea încă e gâdilată de lumi scornite de alții. Aceia. No, mie îmi place cine sunt. Și dacă aș avea timp și putere să fac, să asimilez și să iubesc tot ce aș vrea să fac, asimilez și iubesc, probabil aș sfârși joining the dark side. So, e bine că n-am timp și nu știu așa multe. Averea mea e din ce știu și ce iubesc. Și mă simt în siguranță pentru că ce știu și iubesc nu-mi poate fi furat vreodată.

Ce penibili sunt cei ce încearcă. Și ce scântei ies când dai de-un om ca tine, înconjurat de propriile lui lumi imaginate cu decoruri grele, armate-ntregi și flote de corăbii, toate într-o singură privire ce o susține pe-a ta.

You do not steal from the dragon, oh, no. The dragon remembers.

7 comments on “And who are you, the proud lord said

 1. boss says:

  n-am inteles in viata mea care e treaba cu star wars, star trek si mai era… ala… matrix. nu stiu. uite o ignoranta cu care sunt pregatita sa traiesc. si tre sa ma suporti in continuare :)

 2. boss says:

  dar good omens e superba. si e foarte misto in engleza. :)

  • Liz says:

   taci, ma, acolo… n-ai ce sa-mi zici sa nu te plac… shush… nici sa te mai tare… si nu, n-ai facut niciodata confuzie intre star trek si star wars. taci acolo. :)

 3. Spuf says:

  Oare putem noi ca oameni…?
  Btw… Star Treck, nu Trek (ca sa fim formulam ca un adevarat ignorant).

 4. Lina says:

  E chiar asa super GoT? Pana si sor-mea e moarta dupa el >.<

 5. […] Semi-repost pentru GoT mood. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =