Your clearness is deceptive

You are the thinker who arouses most confusion in me, most doubt, most disturbance.

Înainte când îmi zâmbeai și nu știam de ce îmi zâmbești, mă lăfăiam în misterul ăsta. Acum mă enervează să nu știu motivul. Mă roade o curiozitate morocănoasă.

Îmi împart senzațiile între înainte și acum. Între atunci și acum.

M-am abătut de la un drum frumos, ca-n Matrix, following the white rabbit și am senzația că nu mai merg spre vârtejul de pasiuni și aventuri. M-am oprit brusc în fața semnului cu ‘Now what?’.

E vina mea și cumva am să găsesc drumul înapoi. Spre zâmbet, spre viață și spre tine. Spre noi, spre corturi și spre mare. Spre nisip, spre terase și spre gogoși cu stegulețe.

Eu, cea dinainte, ar fi socotit primvara asta matematic și frumos adunând toate borsetele cu bomboane, toate conservele cu mazăre, toate smochinele uscate, toate baloanele colorate, toate pisicile, toți obrajii roșii, toate bananele cojite de la codiță, toți bureții de baie în formă de ursobroscuta, toate mușuroaiele și toate umbrelele cu pisici negre, și-ar fi scăzut câteva neînsemnate încruntări, frisoane și răceli, câteva accese de tuse și toate reținerile. Ne-ar (mi-ar) fi dat cu plus de nopți de dans nebun și râsete în hohote, cu plus de concerte zgomotoase cu fluturări de evantaie, cu plus de noi.

Nimic nu s-a schimbat. Nimic care să transforme acum în atunci și atunci în acum.

Mă întorc puțin în timp. Mă întorc puțin la bătăile rapide de inimă la fiecare fluturare de volan mov și la zâmbetul meu când văd urma de ruj roșu de pe peretele ușii de la baie.

Ia-mă de mână și hai să mergem să vedem ce am scris în cartea de oaspeți a mausoleului de la Soveja după ce ne-am ridicat de pe gazonul ăla verde pe care am lenevit zeci de minute la soare…

Happy birthday, darling!

Electric flesh-arrows traversing the body. A rainbow of color strikes the eyelids. A foam of music falls over the ears. It is the gong of the orgasm…

This entry was posted in frappe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =