The end-of-summer winds make people restless*

* Sebastian Faulks
Când încep să-mi fac planuri pentru ziua mea, încep să și realizez că vara s-a terminat și pic într-o stare încruntată. A fost o vară aglomerată cu de toate, atât de aglomerată încât să mă ia prin surprindere că se apropie de sfârșit, eu plină de gândul că mai am o grămadă din vara asta de trăit și simțit. Dar, mnu. Îi gata.
Alaltăieri noapte mergeam desculță prin centrul Clujului adunând pene în casca ta de biciclist în timp ce tu târâiai morocănos bicicleta pe lângă noi pentru că nu-mi place mie ca unul să fie călăre și unul pe jos. Azi dimineață deja răscoleai rafturile după un hanorac cu glugă.
După o vară fierbinte și trăită intens dar obositor te-aștepți să-ți placă răcoarea și odihna anunțată a trecerii la toamnă. Odihnă? Erase that! Școală, muncă, planuri, strategii, proiecte, curățenie, mutări, drumuri acasă, bani, examene, interviuri, socoteli, reparații, tratamente. Pff. E prima toamnă care mă sperie. Doar pentru că am pus eu prea multe ‘on hold’ până când. Și e aproape ‘până când’.
Summer is ending. Time to officially remember what day of the week it is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =