Days like these, perfect

E o vară frumoasă cu totul. Motive să mă îngrijorez sunt destule dar aleg veselia jumătății pline. E vară și e momentul să gândim spre bine, nu spre rău. Nu mă gândesc că banii sunt puțini ci sunt destui. Nu mă gândesc că e prea cald ci că e vreme de plajă, bălăceală și explorat păduri. Nu mă mai gândesc la câte concerte pierd anul ăsta ci mă gândesc la cele pe care le am planificate deja și cât de tare o să mă distrez. Am adunat deja amintiri frumoase deci vara asta deja e o vară faină. Și doar datorită oamenilor din jurul meu.Doi oameni frumoși mi-au lăsat blănoșii în grijă. Când s-au întors mi-au dat o jumătate de zi caldă și odihitoare în care ea îmi povestea blând despre animale sau țara lui Moș Crăciun mângâind încet o pisică grasă și el a făcut (de ziua lui) cele mai bune clătite cu urdă dulce cu mărar pe care le-am mâncat vreodată. Un cub de pepene rece, o promisiune că ne mai întâlnim la povești și o stare de bine.

O după-amiază perfectă petrecută la lacul Tarnița mi-a mai stins dorul de mare. Un drum abrupt, printre copaci, spre lac, un câine alergând în fâșâială de frunze uscate și oprindu-se într-un splash răcoros în lac, un soare puternic cât să înmaronească nasul și umerii (atât ieșea din apă), un val de la o bărcuță, un băț plutitor salvat de Maya, un râs cu gura plină mușcând dintr-o roșie coaptă, un aparat de fotografiat păzit de cățel ud care se scutura pe mal, o urcare la fel de abruptă înapoi și-o poză la baraj.

O noapte cu lună plină și un telescop mare și greu, cărat încet pe deal. Venus și Jupiter ne-au dispărut rapid din orizont cât așteptam să ne obișnuim ochii cu întunericul dar craterele de pe Lună și inelele lui Saturn au compensat prin cât de fascinant arată. Te uiți cu ochiul liber și le vezi și-apoi te-apleci prin telescop și te uimești chiar dacă chiar știai cum trebuie să arate, tot nu te-aștepți să le vezi clar pe cer.

O seară cu mojitos făcute tacticos din Bacardi, limete feliate și mentă smulsă dintr-un ghiveci verde și pisată între cuburi de gheață. Răcoritor, festiv și-amețitor. Cărți, povestiri și filosofie lejeră până mult după miezul nopții.

O zi în curtea mare a unei case vechi, păzită de căței alintați și un motan bătrân ce merge legănând un medalion mic la zgardă. O cola rece și o brioșă cu afine pe prispa casei cu camere înalte și răcoritoare, pășit cu grijă printre corcodușele ce picau încet din umbra de sus, râs vesel în companie bună și făcut planuri de mai bine.

O seară cu plimbare lungă prin parcul central, o doamnă ce mi-a alintat cățelul și mi-a arătat pozele pe telefon cu Maya ei, Akita, și mi-a povestit că din cei trei căței pe care îi are (un labrador, o Akita și un maidanez), maidanezul suferă cel mai mult după ea când lipsește. Acum se îndrepta spre casă după o călătorie de trei zile și era numai zâmbet cu gândul că-și strânge în brațe blănoșii și-i face fericiți de cum intră pe ușă. Apoi o bere rece în Jaxx pe terasă unde al meu cățel a fost tratat regește. L-au alintat pe rând femei frumoase ce s-au lăsat pupate cu entuziasm de Maya, a primit bol cu apă și refill (fără să cerem) din propria lor inițiativă și primea mângâieri când oricine trecea pe lângă ea. Vă recomand cu drag terasa lor superbă și pet frendly.

Happy Life

Seri cu muzică nu prea tare, dimineți cu împachetat colete și după-amieze cu plimbări lungi prin centru. De săptămâna viitoare încep serile de rock, musafiri așteptați, convenții de tatuaje și veselie cu iz de jager.

2 comments on “Days like these, perfect

  1. cand vad cat de frumos scrii despre pisici, zau ca-mi devin dragi…

  2. Iulian says:

    Imi place modul cum scrii si gandesti. Din ceea ce ai spus, sa inteleg ca te bazezi mai mult pe Carpe Diem, te multumesti cu ce ai sau cu ce ai trait pana acum, pentru ca realizezi ca da.. se poate si mai rau de atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − one =